استفاده از رنگها نیازمند داشتن شجاعت است. بسیاری از افراد برای اینکه راه ست کردن رنگهای مختلف را باهم نمیدانند همیشه از لباسهایی با رنگهای خنثی مثل خاکستری و سیاه استفاده میکنند درحالی که استفاده از رنگهای غیر خنثی میتواند جلوه زیبایی به افراد دهد. در این مطلب قصد داریم به خواننده یاد دهیم چطور رنگهای مختلف لباس را باهم ست کند و همچنین درباره اصول اصلی ست کردن رنگ لباس حرف خواهیم زد.
چگونه لباس ست کنیم؟
برای ست کردن رنگ لباس به جز فکر کردن به اینکه جلوه زیبایی داشته باشد باید به این مسئله هم فکر کنیم که لباس را قرار است کجا و در چه مراسمی بپوشید و میخواهید با لباس خود چه پیام و مفهومی را به دیگران برسانیم. آنوقت لباس مناسب را انتخاب کنیم. مثلاً شما میخواهید به یک مهمانی بروید که در آن همه جوان هستند. شما دوست دارید خودتان را بهعنوان یک دختر شاد و پرانرژی معرفی کنید. در این صورت بهتر است از رنگهایی مثل زرد و نارنجی که انرژی را منتقل میکنند، استفاده کنید. یا اگر قصد دارید در یک مهمانی آرام به نظر برسید بهتر است از رنگهای سرد مانند رنگ آبی استفاده کنید.
اصول ست کردن لباس را یاد بگیرید
در اولین قدم باید با چرخه رنگ آشنا شوید چون این دایره براساس هماهنگی و همخوانی رنگها چیده شده است و نشان میدهد كه چگونه رنگها در كنار هم باعث افزایش و كاهش قدرت انعكاس یكدیگر میشوند. در نگاه اول كشف این چرخه كمی پیچیده به نظر میرسد اما واقعا كار سختی نیست. ابتدا رنگها را بشناسید:

رنگهای اولیه:
زرد، قرمز و آبی
رنگهای ثانویه (تركیبی):
قرمز + آبی = بنفش
قرمز + زرد = نارنجی
زرد + آبی = سبز
دنیای بیانتها
رنگهای درجه سوم از تركیب رنگهای اولیه با رنگهای ثانویه به وجود میآیند كه با رنگهای اولیه تشابه و هماهنگی خوبی دارند. در این بخش عامل تعیینكننده رنگ میزان استفاده از دو رنگ است و براساس اندازه تركیبات میتوان نتایج مختلفی به دست آورد مثلا با سه تركیب مختلف از دو رنگ ثابت میتوان سه رنگ مختلف به دست آورد:
سبز+ آبی = آبی فیروزهای
سبز+ آبی = سبز آبی (آبی آكواریومی)
سبز + آبی = لاجوردی
زرد + نارنجی = كهربایی
زرد + سبز = زمردی
زرد + سبز = لیمویی
آبی + بنفش = نیلی
آبی + بنفش = ارغوانی
آبی + بنفش = یاسی
قرمز + بنفش = زرشكی

سفید و سیاه؛ رنگهایی برای تمام فصول
سفید و سیاه را میتوانید در كنار هر رنگی استفاده كنید. از نظر متخصصان و طراحان، سفید و مشكی رنگی ندارند. سفید محصول نبودن تركیبات رنگی با بیشترین درخشندگی است. در نقطه مقابل، سیاه از تركیب تمام رنگها با بیشترین حد تیرگی بهوجود آمده است. این دو رنگ تنها رنگهایی هستند كه با تمام رنگها هماهنگی دارند؛ درواقع استثناهایی هستند كه قواعد تركیب رنگ را به چالش میكشند. سفید در كنار هر رنگی قرار بگیرد، این قابلیت را دارد كه رنگ را بارزتر كند و جلوه بیشتری به آن بدهد؛ در مقابل مشكی تندی و تیزی رنگها را میگیرد.

قرمز؛ جذاب اما خطرناك
قرمز قابلیت جور شدن با سفید، مشكی، قرمز، بنفش، نارنجی و سبز را دارد. وقتی میخواهید ست لباسی با رنگ قرمز بسازید، بهترین كار این است كه از تركیبات مختلف قرمز استفاده كنید یعنی رنگهایی مثل بنفش كه قرمز در آن استفاده شده ولی حواستان باشد سراغ تیره و روشن قرمز برای ست كردن و تركیب نروید. حواستان باشد قرمز را با آبی و زرد ست نكنید؛ این رنگها فقط زمانی با هم هماهنگ میشوند كه آبی به سمت بنفش و زرد به سمت نارنجی متمایل شده باشد.

آبی؛ در ساحل آرامش
رنگ آبی با سفید، مشکی، آبی، سبز، بنفش و نارنجی هماهنگ میشود. رنگ مكمل آبی، نارنجی است و قرار گرفتن این دو رنگ در كنار هم نارنجی را تشدید میكند. دقت كنید آبی را با زرد و قرمز ست نكنید، فقط در صورتی میتوانید ست کنید كه قرمزتان به بنفش و زردتان به سبز نزدیك باشد.

زرد؛ هشدارهای جدی در راه است
زرد با رنگهای سفید، مشکی، زرد، سبز، نارنجی و بنفش هماهنگی دارد اما در كل رنگ سختی برای ست كردن است چون تند و آتشین است. به شما توصیه میكنیم برای ست كردن از سایههای ملایمتر این رنگ استفاده كنید و به هیچعنوان سراغ زرد نئون یا شبرنگ نروید چون بهشدت مشكلزاست. رنگهای مشابه زرد، نارنجی و سبز هستند.

مكمل رنگ زرد، بنفش است اما كنار هم قرار دادن این دو رنگ، احتیاط و دقت زیادی میخواهد. هیچ كدام نباید از دیگری درخشانتر و تندتر باشد چون از لحاظ بصری، تاثیر نامطلوبی دارد.
سبز؛ صلح برای همیشه و همه جا
سبز با رنگهای سفید، مشکی، سبز، آبی، زرد و قرمز هارمونی دارد. در یك نگاه كلی، سبز رنگ پركاربرد و به دردبخوری است به شرط اینكه از تركیبات صحیح آن استفاده شود. اگر شما از تركیبات سبزی استفاده كنید كه در طبیعت یافت میشود مثل خاكی، زیتونی، زمردی و… این امكان را دارید كه آن را با هر رنگی ست كنید.
رنگ مكمل سبز، قرمز است. این دو در كنار هم تركیب ایدهآلی هستند اگر نخواهید از طیف تند و آتشین هر دو استفاده كنید. حواستان باشد سبز با بنفش و نارنجی هماهنگی ندارد مگر اینكه بنفش نزدیك به آبی و نارنجی نزدیك به زرد باشد.
بنفش؛ رنگ رویال و باشكوه
رنگ بنفش با مشکی، سفید، بنفش، قرمز، آبی و زرد هماهنگی دارد. رنگ بنفش با همان دستورالعملی كه برای رنگ آبی گفتیم قابل استفاده است. اگر از سایههای تیرهتر بنفش استفاده میكنید، كارتان راحت است. طیفهای مختلف قرمز و آبی با بنفش هماهنگی دارند و میتوانید از تیره و روشن این رنگ برای كامل كردن یك ست استفاده كنید.

مكمل رنگ بنفش، زرد است ولی باید با یك درجه درخشندگی انتخاب شوند چون اگر تندی یكی از دیگر بیشتر باشد، باعث میشود جلوه دیگری گرفته و تصویر ناخوشایندی ایجاد شود؛ پس بهتر است ملایمها را با هم و تندها را با هم به كار ببرید.
نارنجی؛ با احتیاط نزدیك شوید
سفید، مشکی، نارنجی، قرمز، آبی و زرد، رنگهای هماهنگ با نارنجی هستند. نارنجی، یكی دیگر از رنگهای خطرناك در پوشش است چون بهشدت این توانایی را دارد كه ستی نامتوازن ایجاد كند. برای فرار از این اتفاق پیشنهاد میكنیم به جای نارنجی تند از سایههای روشنتر و تیرهتر این رنگ استفاده كنید و آن را در كنار رنگهایی چون قرمز و نارنجی به كار ببرید.
قهوهای رنگی است كه از نارنجی بهوجود آمده و به همین دلیل بهخوبی با آن تركیب میشود. رنگ مكمل نارنجی، آبی است ولی از تركیبات آبی استفاده كنید كه نتیجه نهایی ست شما خیلی پر زرق و برق نباشد.